"ZOO Natuurlijk" Fonds

Het "ZOO Natuurlijk" fonds voor natuurbehoud is in het leven is geroepen om onze natuurbeschermingsprojecten in Kameroen en Brazilië te steunen. Naast onze eigen projecten en ons wetenschappelijk onderzoek, verleent de KMDA ook directe steun aan projecten die gecoördineerd worden door andere dierentuinen en natuurbeschermings-organisaties. Deze projecten worden in samenspraak met de curatoren en de biologen van de Zoo geselecteerd op basis van hun kwaliteit en maximale impact.

Jaarlijks informeren we onze sponsors door middel van een ZOO Natuurlijk nieuwsbrief. Meer weten? Hieronder vindt u de nieuwsbrieven van de laatste jaren.
 

"ZOO Natuurlijk" nieuwsbrief

De kwaliteit van de PDFs hangt af van je browser, gebruik bij voorkeur Safari of Chrome. 
Nummer 6  (2014)
Nummer 5  (2013)
Nummer 4  (2012)
Nummer 3  (2010/11)
Nummer 2  (2009)
Nummer 1  (2008) 
 
Als u zelf een financiële bijdrage wil leveren kunt u die overmaken op rekeningnummer BE 49 40965710 0171, o.v.v. ZOO Natuurlijk Fonds. Voor stortingen vanaf €40 ontvangt u een fiscaal attest.

 

Wij steunen ook andere natuurbehoudsprojecten!

Als onderdeel van de natuurbehoudsmissie van Zoo en Planckendael leveren we ook een wetenschappelijk of financiële bijdrage aan diverse projecten van collega-dierentuinen en natuurbeschermingsorganisaties. Hieronder vindt u een selectie van de projecten die we met uw hulp ondersteunen.

.

Aziatische olifanten in India
Koala Conservation and Education Program
Okapi Conservation Project, Congo
Vulture Conservation Foundation
Grevy zebra's
Pinguins - Antarctic Research Trust
Komodovaranen in Indonesie
Red Panda network
Opvang en rehabilitatie van Zwartvoetpinguins
Een kweekprogramma voor Visaya wrattenzwijnen

In the past few years we have also supported the following conservation organisations: