100 jarig aquarium in ere hersteld

In januari 1911 opende het aquarium voor het eerst de deuren. ZOO-architect Emile Thielens ontwierp het monumentale gebouw als een grot onder een Griekse tempel, die het reptielenhuis werd. Met dit historisch monument tekende ZOO Antwerpen voor de eerste constructies in gewapend beton in België!
 
Nu, 102 jaar later, is de tijd meer dan rijp voor grondige renovatiewerken. Er gingen al een paar noodzakelijke renovatierondes aan vooraf, maar deze keer wordt het aquarium van kop tot teen aangepakt zodat het opnieuw de tand des tijds kan weerstaan. Bedoeling is om de grandeur van vroeger te herstellen en tegelijkertijd het aquarium met de nieuwste technieken uit te rusten.

Ontzouten

Zo worden enerzijds de oorspronkelijke ronde bogen, de marmeren platen en de bankjes in ere hersteld, maar installeren we ook een gloednieuwe waterbehandelingsinstallatie, gebaseerd op de recentste technologieën. Een gespecialiseerde firma komt de muren, het plafond en de gevel ontzouten en met een anti-zout laag bekleden. De rubbervloer moet plaats ruimen voor een authentieke stenen vloer. 
 
Ook de educatie zal grondig worden aangepakt. Tijdens de werken blijft de doorgang tot Vriesland via het aquarium behouden, zodat de hinder voor onze bezoekers tot een minimum wordt beperkt. Als alles goed opent het vernieuwde aquarium deze zomer zijn deuren. 
 
Hou onze website in de gaten voor meer nieuws over het vissenpaleis!